Pælekomitéen

DGF’s Pælekomité blev oprettet i 2010 som en pendant til eksempelvis den svenske Pålkommissionen med det formål at:

• Identificere, vurdere og formidle den tilgængelige viden indenfor pælefundering, såvel onshore som offshore
  • Dokumentere dansk erfaring for beregning, udførelse og eftervisning af pælefunderinger på typiske danske jordarter
  • Medvirke til (i samarbejde med Normkomitéen) at vurdere relevante dele af DS/EN 1997-1
  • Skabe bindeled til de tilsvarende nordiske komitéer

Pælekomitéen består af følgende medlemmer:

Ole Møller, Aarsleff (Formand)

Anders Hust Augustesen, COWI Aalborg

Jesper Bue, Geo Aarhus

Lars G. Christensen, Centrum Pæle A/S

Per Grud, CP test

Søren Bo Hansen, Metroselskabet I/S

Marianne Bondo Hoff, Rambøll Aarhus

Morten Rasmussen, Züblin

Ulla Schiellerup, Geo Lyngby

Kenny Kataoka Sørensen, Aarhus Universitet

Thomas Gribsholt-Beck, Niras Aarhus

Efter både nordiske og europæiske initiativer i form af etableringen af en nordisk ”mirror group” for Eurocode 7, NMGEC7 og Evolution Group (EG) 7 under TC 250 / SC7 med henblik på revision af kapitel 7 Pælefundering i EC7-1 er der nu et større incitament for dialog med - og påvirkning af - vore nordiske og europæiske naboer.

Der påtænkes oprettet fokuspunkter/emner, som komitéens medlemmer kan engagere sig i:

• Sparring med EG7 vedr. nyt kapitel 7 Pælefundering
  • Sparring med NMGEC7 vedr. fælles nordisk holdning til bl.a. EG7
  • PDA-målinger
  • Negativ overflademodstand
  • Tværbelastede pæle
  • Borede pæle
  • Fortrængningspæle
  • Minipæle (micro piles)
  • Forspændte pæle
  • Norsk, svensk og tysk praksis som den kommer til udtryk gennem Peleveiledningen, Pålkommissionens rapporter og EA Pfähle
  • Granskning af og indflydelse på relevante udførelsesstandarder under TC 288, f.eks. EN 1536 Borede pæle, EN 12699 Fortrængningspæle, EN 14199 Minipæle (micropiles)